⏰Eladó véget ér 28 ápr. 20-50% LE + Ingyenes szállítás

Hogyan kell mosni egy párnát

A párna tisztításának módja a termék anyagától függ. A legtöbb párna mosógépben, meleg vízben, kíméletes üzemmódban mosható. Figyeljen a termékre vonatkozó utasításokra. Egyeseket szárazon kell tisztítani.

A latexpárnák és a memóriahabos párnák hipoallergének, ellenállnak a baktériumoknak és a poratkaféléknek. Ezeket a termékeket évente csak egyszer vagy kétszer kell tisztítani.

Hogyan kell helyben tisztítani egy párnát

Ha egy foltot szeretne eltávolítani egy párnáról, nem kell teljesen kimosni. Ehelyett tisztítsa meg foltosan. Bármilyen típusú folt tisztítása előtt helyezze a párnát egy sima felületre. Előzetesen porszívóval távolítsa el a port a tárgyról. Töltsön egy edényt alig meleg vízzel, és adjon hozzá egy kevés enyhe mosószert. Például Good Housekeeping Seal Star Tide, The Laundress New York – Wool & Cashmere Shampoo, vagy Delicate Wash Laundry LIFVEAN. Tisztítsa meg a szennyezett területeket enyhe szappanoldattal megnedvesített szivaccsal. Ezután a megtisztított területet nedves ruhával törölje át. Legyen óvatos a nedves habpárnával: az agresszív fellépés károsíthatja a terméket.

Ha éppen folyadékot öntött a párnára, törölje le egy tiszta fehér ruhával, hogy a lehető legtöbb nedvességet felszívja. Ezután tisztítsa meg a területet a szélétől a közepéig enyhe mosószerrel. A friss foltokat jobb eltávolítani, mint az állottakat.

Ha makacs foltot szeretne eltüntetni egy párnán, hígítson fel szappanoldatot, és vigye fel a habot a szennyezett területre. Tíz perc elteltével nedves, tiszta ruhával távolítsa el a szappanmaradványokat.

Az izzadságfoltok eltávolításához peroxid és víz oldatát vigye fel a kívánt területre, és hagyja hatni fél órán át. Ha lehetséges, mossa ki a párnát mosógépben, vagy törölje át többször nedves ruhával. Peroxid helyett használhat aszpirint, szódabikarbónát vagy szódabikarbónát is. A fenti összetevők mindegyikét egyenlő arányban kell összekeverni vízzel. A víz és az ecet 3%-os koncentrációjú oldata segít megszüntetni az izzadság kellemetlen szagát.

Hogyan lehet kiszedni a vért a párnából

A vérfoltok könnyű eltávolítása érdekében gyorsan kezelje a foltot. A hidrogén-peroxid hatékonyan eltávolítja őket. Helyezze a párnát egy sima felületre. Öntse az oldatot közvetlenül a foltra. A folyadék néhány percig sziszegni és buborékolni fog. A kezelt területet nedves ruhával törölje át. Ismételje meg az eljárást, amíg a folt teljesen el nem tűnik. Ha lehetséges, mossa ki a tárgyat hideg vízben. A hab- és latexpárnákat hideg vízzel átitatott szivaccsal törölje át.

Ha a foltot nem sikerült speciális enyhe mosószerekkel kitisztítani a párnából, forduljon tisztítószerhez.

Balról jobbra: Ortorex kontúros ortopédiai memóriahab párna nyakfájásra, Ortorex 100% természetes latex ortopédiai párna nyakfájásra.

Hogyan kell mosni a memóriahabos párnát

A memóriahab párnákat nem szabad mosógépben mosni. Az éles forgások tönkretehetik a tölteléket. Olvassa el a termékhez tartozó használati utasítást. A levehető huzat és a párnahuzat általában meleg vízben, enyhe mosószerrel mosható a mosógépben. Porszívózza ki a párnát mindkét oldalán a kárpitos fúvókával, a szennyezett területeket törölje át szivaccsal és enyhe szappanoldattal. A mosószer maradványait óvatosan törölje le nedves ruhával. Legyen óvatos: a nedves hab könnyen szakad.

Hogyan kell tisztítani a foszlós memóriahab párnát?

Az aprított habpárnák általában mosógépben moshatók (ellenőrizze a használati utasítást). Préselje ki, mielőtt a szárítóba teszi. Ez lerövidíti a száradási időt. A párna az első mosási ciklus után nedves maradhat. Előfordulhat, hogy meg kell ismételni a folyamatot a teljes szárításhoz. Ha a használati utasítás szerint csak kézzel szabad mosni, használja a memóriahabos párna tisztítási módszert.

Hogyan kell mosni a latexhab párnát

A latex párnát csak kézzel szabad mosni. Töltsön meg egy fürdőkádat meleg vízzel, adjon hozzá egy kis enyhe mosószert a kényes ruhadarabokhoz. Öt liter vízhez egy teáskanál mosószerre lesz szüksége.

Hogyan kell mosni a pehelypárnát

Az álom- és tollpárnákat mosógépben is lehet mosni. A legtöbbjük szabványos méretű, és könnyen elfér a dobban. Vegye le a huzatokat és a párnahuzatokat. Vizsgálja meg a darabokat szakadások szempontjából, és javítsa ki őket. Mosás előtt tűvel rögzítse őket, hogy a töltőanyag ne kerüljön a mosógép dobjába. A legjobb, ha a pehely- és tollpárnákat párban mossa ki. Ez segít kiegyensúlyozni a mosógépet. Függőlegesen helyezze őket a mosógépbe, és állítsa be a mosógépet kímélő üzemmódra, alacsony hőmérsékletre. A legjobb megoldás egy elülső töltésű gép lenne. Használjon kis mennyiségű, alacsony habzású mosóport. Így a töltőanyag nem fog a géphez ragadni. Használjon extra öblítési és centrifugálási ciklust, hogy megszabaduljon a szappanmaradványoktól és a felesleges nedvességtől.

Hogyan kell mosni a mikrogyöngyökkel töltött párnát?

A mikrogyöngyökkel ellátott párnákat általában mosógépben lehet mosni. Tisztítás előtt tegye a párnát egy nagy párnahuzatba, és kösse össze. Ellenkező esetben a mikrogyöngyök szétszóródhatnak a mosógépben.

Hogyan kell tisztítani a Tempur-Pedic párnát?

Tanulmányozza a termék használati utasítását. A legtöbb Tempur-Pedic párnának olyan huzata van, amely mosógépben mosható. Válassza a kímélő üzemmódot és az alacsony hőmérsékletet, és adjon hozzá enyhe mosószert. Maga a párna nem mosható mosógépben, mivel habból készült. Nedves tisztításkor használjon kevés hideg vizet, hogy elkerülje a termék károsodását. Egy kevés enyhe mosószert is adhat hozzá. Ne dörzsölje a párnát, hogy elkerülje a deformálódást.

Hogyan kell mosni a bambuszpárnát

A bambuszpárnának a vásárlás után sajátos szaga lehet. Ne mossa ki az első napon. Néhány órán belül a bambusz szaga el fog múlni. Még a mosógépben történő kíméletes mosási mód is deformálhatja, ezért kézzel tisztítsa meg. Töltsön meg egy mosogatót vagy fürdőkádat enyhén meleg vízzel, tegye bele a tárgyat, és várja meg, amíg teljesen átázik. Nyomja ki a párnát, dörzsöljön bele egy kis mosószert, öblítse ki, és nyomja ki.

Hogyan kell kimosni egy testpárnát

A legtöbb testpárna mosógépben mosható. Mosás előtt olvassa el a használati utasítást. Egyes ilyen típusú tárgyakat csak hideg vízben szabad mosni. A gyors szárításhoz használhatja a szárítógép kímélő üzemmódját. Ha az otthoni készülék kicsi, használhat egy mosodából származó, ipari méretű mosógépet.

Hogyan kell mosni a poliészter párnát

A poliészter párnákat mosógépben, meleg vízben, kis mennyiségű enyhe mosószerrel moshatja. Válassza a kíméletes mosási módot. A kiegyensúlyozott technika érdekében párban rakja be a tárgyakat.

Hogyan kell mosni a párnát a mosógépben

Mint már említettük, a latex, a memóriahab és a Tempur-Pedic párnákat nem lehet mosógépben mosni. A forgatás agresszív hatása tönkreteszi a termék anyagát.

A mosógépben való mosás a pehely- és rosttöltésű párnákhoz alkalmas. Az egyensúly érdekében párban rakja be őket a dobba. A legjobbak a keverő nélküli elöl- vagy felültöltős gépek. Ha az egyetlen lehetőség egy felültöltős keverőgép, akkor a párnákat függőlegesen helyezze a tartályba, hogy csökkentse a keverőgép károsodásának esélyét.

Hogyan szárítsa meg a párnákat

A párnát a legjobban természetes úton száríthatja: a szabadban vagy egy jól szellőző helyiségben. Ezt a folyamatot felgyorsíthatja egy hűvös levegőjű ventilátor használatával. Terítsen egy tiszta fehér törölközőt, és helyezze rá a párnát. Időről időre fordítsa meg, hogy megszáradjon. Használhat hozzá speciális akasztókat is. Győződjön meg róla, hogy a párna teljesen száraz, mielőtt használná. Egy kis nedvesség is penészedést okozhat. Természetes száradás esetén legalább 24 óra szükséges a teljes száradáshoz.

Hogyan szárítson meg egy memóriahabos párnát

Szárítsa meg a párnát természetes módon. Ne csavarja ki a töltőanyagot. Hagyja, hogy a víz lefolyjon. Bizonyos területek szárításához használhatja a hajszárító vagy a ventilátor hűvös levegőjét. Ne szárítsa a terméket fűtőtesteken vagy nyílt láng közelében. A magas hőmérséklet deformálhatja a terméket.

Hogyan kell megszárítani a latexpárnát

Mosás után öblítse ki a párnát tiszta vízben, hogy eltávolítsa a mosószer maradványait. Ne csavarja ki a töltőanyagot. Hagyja, hogy a víz természetes módon lefolyjon. Közvetlenül a mosás után a terméket óvatosan törölközővel letörölheti, és árnyékos helyen függőlegesen elhelyezheti. Ne szárítsa a párnát radiátoron vagy nyílt láng közelében. A magas hőmérséklet deformálhatja a terméket.

Hogyan kell megszárítani a poliészter párnát

A poliészter párna szárítható ruhaszárítókötélen vagy egy speciális akasztón. Ha van szárítógépe, válassza a termékhez a kíméletes üzemmódot. Ez a párnatípus gyorsabban szárad, mint az összes többi típus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jessica
Jessica B.
Ügyfél boldogság hős
Kérdése van?
Díjnyertes ügyfélszolgálatunk itt van az Ön számára
Küldjön nekünk e-mailt: [email protected]

Orvosi Nyilatkozat


Az egyének egészségi állapota eltérő, és termékeink használata nem garantálható, hogy mindenki számára 100%-ban hatékony lesz.

Ha klinikai betegséggel vagy krónikus fájdalommal küzd, kérjük, forduljon orvosához, aki orvosi tanácsot ad az Ön egészségi állapotával kapcsolatban.

Bármely termék 20% kedvezménnyel
A kedvezménye lejár:
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0